Politehnica se menține în top 10 academii de fotbal

Centrul juvenil al clubului de fotbal Politehnica Timișoara a ocupat și în acest an un excepțional loc în Top 10, în ierarhia celor mai bune centre de copii și juniori din România.

Clubul alb-violet se află pe locul 10, cu 81,10 puncte, după ce a ales să își păstreze punctajul obținut în 2020. În procesul de clasificare a academiilor de fotbal, ediția 2021, Federația Română de Fotbal a ținut cont de standardele de calitate a cluburilor cu activitate juvenilă.

Pe locul 1 s-a clasat, ca și anul trecut, Viitorul Constanța, grupare preluată din această vară de Farul. Clubul înființat și condus de Gheorghe Hagi a avut 96,11 puncte, din 100 posibile. Pe locul 2 s-a aflat FCSB, iar pe 3, FK Csikszereda Miercurea Ciuc.

Politehnica este gruparea din Banat cel mai bine clasată. Ripensia este pe 14, LPS Banatul, pe 22, CSȘ Lugoj, pe 46, iar CSȘ Caransebeș, pe 50. În urma alb-violeților sunt cluburi precum UTA, CSA Steaua, ”U” Cluj, Rapid, Petrolul, Academia de Fotbal Gică Popescu Craiova, FC Argeș și FC U Craiova. Au fost clasificate 61 de cluburi, cu opt mai puține față de anul trecut.

În 2019, când ierarhia s-a alcătuit în premieră, Politehnica a fost pe locul 17, cu 57,70 puncte, iar anul trecut s-a clasat pe 9.

La Centrul de copii și juniori polist, antrenor coordonator este Sandu Tăbîrcă, iar consilier sportiv – Marius Adam.