Dan Diminescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 1)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Dan Diminescu, fost jucător în lotul lărgit al Științei (Politehnicii) din anii ’50. Este fratele mai mare al lui Nicolae Diminescu. Este primul episod.

În acest episod, dl. Dan Diminescu (născut în 1934, la Timișoara) își amintește cum a debutat, în 1948, în campionatul de ”desculți” al orașului natal. A făcut apoi pasul la Poli, la copii (antrenor Beke), juniori și tineret (coleg cu Ion V. Ionescu). A fost convocat la tabăra națională de juniori de la Bistrița (cu Teașcă și Vogl antrenori) și la naționala de juniori. A făcut parte din lotul lărgit de seniori atât la Petrolul (în 1952-1953, pe când echipa se numea Flacăra Ploiești și era antrenată de Ilie Oană), cât și la Știința Timișoara (foto jos, în 1954, cu Eugen Mladin antrenor), dar nu joacă niciun meci oficial. La seniori, joacă la Știința Galați (în timpul facultății pe care a făcut-o acolo), Unirea Iași și Minerul Bihor Dr. Petru Groza (acum Ștei). A evoluat ca stoper.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!

Actualizare