Poli, campioană națională U15 la fotbal feminin!

Echipa de fotbal feminin Politehnica Timișoara a câștigat campionatul național de junioare U15!

Acesta s-a desfășurat sâmbătă și duminică, pe stadionul Știința din Timișoara. În semifinale, Poli a învins la scor pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc: 6-1, prin golurile marcate de Rianna Fratuțescu (2), Lorena Mihăilesc (2), Dana Cioablă și Ana Cora. În cealaltă semifinală, FC Voluntari s-a calificat în fața LPS Cluj-Napoca, scor 2-0. Finala mică s-a decis în prelungiri. LPS a câștigat, 2-1, cu Miercurea Ciuc.

În finala Ligii de junioare U15, Poli a învins pe FC Voluntari cu 3-0 și a obținut primul trofeu din istoria echipei de fotbal feminin a Politehnicii Timișoara, în primul sezon de la înființare! Golurile au fost înscrise de Lorena Mihăilesc (14), Elena Petrișor (26) și Rianna Fratuțescu (65). Elena Petrișor a fost declarată cea mai bună jucătoare a finalei. Antrenorul echipei este Orlando Ștefan, care este și antrenor la centrul juvenil de băieți.

În prima fază a Ligii de junioare U15, Politehnica terminase pe locul 1 în seria a 6-a, cu victorii pe linie în cele șase partide disputate și cu un golaveraj de 37-1. Au mai fost în serie Juventus Timișoara și două echipe din Arad, UTA și Piroș Security. În faza a doua, fetele alb-violete au încheiat lidere în grupa A4, grupă care le-a mai conținut pe FC Argeș, CS Universitatea Craiova și UTA. O fată născută în 2007, Dana Cioablă, a debutat, pe final de campionat, în echipa de senioare.