Politehnica, din nou în top 10 academii de fotbal!

Centrul juvenil al clubului de fotbal Politehnica Timișoara a ocupat și în acest an un excepțional loc în Top 10, în ierarhia celor mai bune centre de copii și juniori din România. Clubul alb-violet se află pe locul 8, cu 86 de puncte.

În procesul de clasificare a academiilor de fotbal, ediția 2022, Federația Română de Fotbal a ținut cont de standardele de calitate a cluburilor cu activitate juvenilă. Pe locul 1 s-a clasat Farul Constanța. Practic, aceasta își menține poziția de lider, după ce, anul trecut, pe 1 a fost Viitorul Constanța, grupare preluată din vara 2021 de Farul. Clubul condus de Gheorghe Hagi are 96,7 puncte, din 100 posibile. Pe locul 2 se află FK Csikszereda Miercurea Ciuc, iar pe 3, FCSB.

Politehnica este gruparea din Banat cel mai bine clasată. Ripensia este pe 12, iar LPS Banatul, pe 21. În urma alb-violeților sunt cluburi precum ”U” Cluj, CSA Steaua, UTA, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Rapid, Petrolul, FC Argeș și FC U Craiova. Au fost clasificate 50 de cluburi, cu 11 mai puține față de anul trecut.

În 2019, când ierarhia s-a alcătuit în premieră, Politehnica a fost pe locul 17, cu 57,70 puncte, în 2020 s-a clasat pe 9, iar în 2021, pe 10, în ultimii doi ani cu punctaj identic, 81,10.

La Academia Politehnicii, coordonator este Alin Ionescu, coordonator tehnic e Sandu Tăbîrcă, iar antrenorul grupei de juniori U19 e Sorin Brîndescu, fostul antrenor al seniorilor Politehnicii. Consilier sportiv este Marius Adam.