Șase poliști în lotul României U20 la handbal

Secția de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara a dat șase jucători naționalei de tineret U20 a României, angrenată în CE U20 – Divizia B. Competiția s-a disputat în Bulgaria, la Varna, iar ”tricolorii” au terminat pe locul 2. Cu trei victorii și o înfrângere în faza grupelor, România s-a calificat în semifinale de pe locul 2 al grupei B, grupă din care au mai făcut parte Elveția, Macedonia de Nord, Ucraina și Kosovo. În penultimul act, românii au întâlnit Grecia, de care au trecut, la lovituri de la 7 m, cu 35-33. Finala le-a adus în față Israelul. Cu șapte minute înainte de expirarea timpului regulamentar, adversarii conduceau cu 32-27. România a avut o revenire fantastică, iar la final scorul a fost egal, 33-33! Locul 1 a fost tranșat tot la lovituri de la 7 m. S-a impus Israelul, 38-36.

Cei șase ”tricolori” de la SCM Poli au fost Claudiu Pal, Robert Cîtu, Ianus Dumitrescu, Antonio Bordeanu, Darius Bran și Alexandru Moldovan. În finală, Cîtu și Moldovan au marcat de câte șase ori, iar Dumitrescu de trei ori.

La turneu au participat 10 echipe și doar câștigătoarea a promovat în grupa de elită a Campionatului European pentru jucători sub 20 de ani.