Ion V. Ionescu la ”Istoria fotbalului” (sezonul 2, ep. 2)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Ion V. Ionescu (86 de ani), antrenorul care, în 1980, pe banca Politehnicii Timișoara, a câștigat Cupa României și a eliminat pe Celtic Glasgow din Cupa Cupelor. Este al doilea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni, emisiune aflată la al doilea sezon, după ce, la finalul anului 2019, primul sezon cu profesorul Jackie Ionescu a avut cinci episoade.

În acest episod, dl. Ionescu își amintește despre cum a făcut parte, în 1974, din lotul României campioană mondială universitară, cu mai mulți jucători de la Poli în componență. Despre transferul în alb-violet al lui Dembroschi, din același an. Despre ambiția în fotbal a prim-secretarului județean de partid Mihai Telescu. Despre demisia de la Poli din 1975. Și aflăm de unde vine acel ”V” din numele sub care este cunoscut, Ion V. Ionescu: este inițiala tatălui său, Vasile, pentru a fi deosebit de Ion Ionescu, internaționalul român al anilor ’60. De altfel, cei doi Ion Ionescu au fost colegi ca jucători la Știința București!

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!