Poli, remiză cu Steaua Roșie la fotbal feminin

Echipa de fotbal feminin Politehnica Timișoara a remizat, duminică, în amicalul de pe teren propriu (stadionul Știința) cu Crvena zvezda Belgrad. Meciul s-a încheiat 1-1. Golul gazdelor a fost marcat de Larisa Grigore.

În deschidere, dar la Baza Politehnica nr. 2, s-a disputat un joc de pregătire între echipele de junioare U17 ale celor două cluburi. Timișorencele au pierdut cu 2-1, iar golul lor a fost reușit de Alexandra Boboc.

Nu mai puțin de 12 jucătoare ale Politehnicii au fost, în ultima perioadă, convocate la loturile naționale. Teodora Meluță și Bianca Ienovan au făcut parte din reprezentativa de senioare pentru prima acțiune din acest an, un stagiu de pregătire în Cipru, în cadrul căruia s-au jucat trei meciuri amicale. La naționala U19 s-au aflat Anda Jivan, Clara Roșu și Antonia Bratu, plus preparatorul fizic Cristian Lazăr. Nu mai puțin de șase jucătoare, Nicol Dincă-Vuia, Andreea Șepețan, Rianna Fratuțescu, Alexandra Boboc, Bianca Corsei și Dana Cioablă, au fost convocate la naționala U17, pentru un stagiu în Turcia. De asemenea, Nikolina Cakovic a marcat o ”dublă” în victoria Muntenegrului în fața R. Moldova, scor 6-1.

În 25 ianuarie fusese un usturător Ferencvaros Budapesta – Politehnica 10-0, tot amical (foto jos)…

Formatul competițional al Ligii I este același cu cel din sezonul trecut: în play-off se intră cu numărul de puncte acumulate în sezonul regulat și se va juca tur-retur. Astfel, la startul play-off-ului, Poli este pe locul 1, cu 33 puncte, adică victorii pe linie în cele 11 meciuri jucate, și un golaveraj de 75-0! De altfel, e singura echipă din fotbalul românesc fără gol primit în acest sezon, din primele trei eșaloane feminine și primele trei masculine!