CSU Poli, șase medalii la CN de înot

Secția de natație de la CSU Politehnica Timișoara a încheiat cu un bilanț de șase medalii Campionatul Național de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret și juniori.

Competiția s-a desfășurat în perioada 5-9 aprilie, la Complexul Sportiv de Natație de la Otopeni.

La seniori: Emil Dăncăneț (19 ani) a devenit campion național în proba de 50 m bras (pentru al doilea an consecutiv) și a obținut medalia de argint în proba de 100 m bras; Radu Vaipan a cucerit argintul în proba de 50 m bras; ștafeta masculina de 4 x 100 m mixt (Albert Cojanu, Emil Dăncăneț, Bogdan Checicheș, Andrei Șimon) a obținut bronzul.

La tineret: Albert Cojanu s-a încununat campion național în proba de 50 m spate; Lucian Hoțea a obținut medalia de bronz în proba de 100 m bras.

Din lotul lui CSU Poli au mai făcut parte Cosmin Lancea, Daria Humă, Letiția Motoș, Roberta Baciuna, Andreea Hornea și Iustina Andrei.

Stafful tehnic al secției de natație de la CSU Poli este format din Sabin Avram  (antrenor coordonator) și Dragoș Neagu (preparator fizic și kinetoterapeut).

În cadrul acestei competiții, deja legendarul David Popovici (legitimat la Dinamo București) a câștigat proba de 100 m liber cu un timp care i-a permis să realizeze baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. În această probă, David Popovici deține atât titlul, cât și recordul mondial, dar și titlul european de seniori.

Foto: În proba de 50 m bras, seniori, doi sportivi de la CSU Politehnica pe primele două locuri: Emil Dăncăneț campion național, Radu Vaipan a cucerit argintul!