Ion V. Ionescu la ”Istoria fotbalului” (sezonul 3, ep. 3)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Ion V. Ionescu (86 de ani), antrenorul care, în 1980, pe banca Politehnicii Timișoara, a câștigat Cupa României și a eliminat pe Celtic Glasgow din Cupa Cupelor. Este al treilea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni, emisiune aflată la al treilea sezon, după cele de la finalul anului 2019 și din toamna anului trecut.

În acest episod, dl Ionescu continuă povestea celebrului meci Poli – Dinamo din 1987. Își amintește amenințările lui Mircea Lucescu. În primăvara anului următor, Ilie Ceaușescu (fratele lui Nicolae Ceaușescu și unul dintre susținătorii Stelei) i-a spus lui Jackie că trei jucători poliști nu-și apără corect șansele în acel retur de campionat. Înainte de meciul cu Steaua, Jackie l-a sunat pe conducătorul lui Dinamo, Vasile Ianul. Steaua și Dinamo se luptau la titlu…

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 235 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!