CN universitar la fotbal, la Oradea

De joi și până duminică, Oradea va găzdui turneul final al Campionatului Național Universitar al României la fotbal.

Cele opt participante au fost împărțite în două grupe de câte patru echipe. În grupe se va juca fiecare cu fiecare. Duminică, locurile 1 din grupe vor disputa finala, iar locurile 2, finala mică. Partidele vor avea loc pe terenurile Universitate și LPS Bihorul.

În grupa A se află Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea Oradea, Universitatea Petrol-Gaze Ploiești și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București, iar în grupa B, Universitatea ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” Iași și Universitatea ”Aurel Vlaicu” Arad.

Ultima a eliminat în preliminarii pe Universitatea Politehnica Timişoara.

Campioană națională, dar și europeană, ”en titre” este UVT. Campioana națională din acest an va reprezenta România la Campionatul European Universitar, programat la Tirana (Albania), între 25 iunie – 2 iulie.

Campionatul Național Universitar al României la fotbal (pe teren mare, în 11), prevăzut să se desfășoare anual, este organizat de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar din România, Universitatea Politehnica Timişoara, Federația Română de Fotbal și Universitatea din Oradea.

Mai multe detalii, pe site-ul oficial al ediției.