Doar în play-out, în Liga Elitelor U19 și U17

În Liga Elitelor la cele mai mari categorii de vârstă (U19 și U17) ale juniorilor, Politehnica Timișoara va evolua doar în play-out.

În ultima etapă (a 11-a) a sezonului regulat, alb-violeții au întâlnit pe UTA, în rol de gazde. Poli a pierdut însă ambele derby-uri cu 1-3. În clasamentul final, tinerii poliști au terminat pe locul 7 la ambele categorii, cu 17, respectiv 14 puncte. Lider al seriei a fost Universitatea Cluj, la ambele categorii.

Sezonul regulat s-a desfășurat doar tur, iar la finalul acestuia, locurile 1-6 s-au calificat pentru play-off, iar celelalte șase (locurile 7-12), pentru play-out. În play-off și play-out se va juca tur – retur, iar locurile 1-2 din play-off-ul celor două serii se vor califica pentru semifinale.

În prima etapă din play-out, Poli va întâlni, la ambele categorii, pe ACS Kids Tâmpa Braşov. Meciurile se vor desfășura pe teren propriu, duminică, de la orele 13, respectiv 15.

În Liga Elitelor la U16 au fost patru serii, de câte 10 sau 12 echipe, iar sistemul de disputare este identic cu cel de la U19 și U17 (cu excepția faptului că din play-off merg mai departe doar câştigătoarele seriilor). Poli a terminat sezonul regulat pe 3, cu 21 de puncte, iar lider a fost tot ”U” Cluj. În etapa 1 a play-off-ului, alb-violeții vor primi, sâmbătă, vizita celor de la ACS Transilvania Bistriţa.

În Liga Elitelor U15, după faza județeană, sunt nu mai puțin de 16 serii, a câte cinci sau șase echipe. Poli (foto) se află pe locul 1 în seria a 11-a, cu victorii în cele două meciuri de până acum. Se joacă tur – retur, iar locul 1 din fiecare serie se va califica pentru faza a III-a, când vor fi patru grupe de câte patru, în sistem turneu. Locurile 1-2 vor forma două grupe, cu același sistem de desfășurare. Vor urma semifinalele și finalele.

La Academia Politehnicii, coordonator este Alin Ionescu, cel care a pregătit până în vară generaţia 2004 din cadrul clubului, iar acum e antrenorul celei mai tinere grupe a Centrului, cea de copii născuţi în anul 2016. Coordonator tehnic al Academiei este Sandu Tăbîrcă, iar antrenorul grupei de juniori U19 e Sorin Brîndescu, fostul antrenor al seniorilor Politehnicii. Liga Elitelor reprezintă cele mai importante competiții la nivel juvenil din fotbalul românesc.