Benjamin Bodo, din nou campion național!

Benjamin Bodo, legitimat la CSU Politehnica Timișoara, a câștigat medalia de aur pentru al doilea an consecutiv!

La Campionatul Național de seniori la floretă, desfășurat în Sala Constantin Jude din Timișoara, el s-a impus în proba de masculin, individual. În finală l-a învins cu 15-10 pe Alexandru Sîrb (CSA Steaua). Un alt scrimer de la CSU Poli, Eugen Vadaniuc, a obținut bronzul în această probă.

La feminin, proba individuală a fost câștigată de Maria Boldor-Boghiță (CSA Steaua), învingătoare cu 15-8 în finala disputată contra unei sportive de la CSU Poli, Rebeca Cândescu. Clubul universitar timișorean a cucerit și bronzul în această probă, prin Andreea Gheorghe. De remarcat extraordinarul duel din sferturi, în care Maria Boldor-Boghiță s-a luptat cu sora sa mai mică, Ana Boldor-Boghiță (CSU Poli), confruntare care s-a încheiat cu o victorie la limită a stelistei, 15-14!

CSA Steaua (Maria Boldor-Boghiță, Mălina Călugăreanu, Anca Săveanu, Teodora Șofran) a câștigat și întrecerea feminină pe echipe. Pe locul secund s-a clasat CSU Poli I (Ana Boldor-Boghiță, Rebeca Cândescu, Andreea Gheorghe, Teodora Sîrbu), iar medalia de bronz a revenit lui CSTA București. CSU Poli II a terminat pe poziția a 4-a, iar ACS Floreta Timișoara, pe locul 7, din opt echipe.

Tot CSA Steaua (Tom Gombos, Alexandru Pîrva, Silviu Roșu, Alexandru Sîrb) a devenit campioană și în proba masculină pe echipe. Astfel, a cucerit al treilea titlu din cele patru puse în joc la această competiție. Medalia de argint i-a revenit lui CSU Poli (Mihail Barbință, Benjamin Bodo, Eugen Vadaniuc), iar pe 3 s-a clasat CSTA București. Practic, podiumul din competiția fetelor a fost ”copiat” la indigo și în cea a băieților. ACS Floreta Timișoara a terminat pe locul 4, cu prima echipă, și pe 7, ultimul, cu echipa secundă.

Foto: Benjamin Bodo (primul din dreapta) cu tricoul de campion. Lângă el, rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan