Acest site tratează activitatea sportivă desfășurată sub egida Universității Politehnica Timișoara.

Concepția acestui site, precum și toate articolele, îi aparțin lui Octavian Stăncioiu,

purtător de cuvânt la ASU Politehnica Timișoara; realizator de emisiuni la Teleuniversitatea Timișoara; director de organizare a Campionatului Național Universitar al României la fotbal; absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, promoția 1995, Facultatea de Mecanică, secţia Tehnologia Construcţiilor de Maşini (TCM), apoi studiile de master (modulul în limba franceză), organizate de Facultatea de Mecanică, în colaborare cu l’École Nationale d’Ingénieurs din Belfort (Franţa); născut la 30 septembrie 1970, la Sânandrei (jud. Timiş); jurnalist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), membru al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR); nominalizat la Marele Premiu din cadrul Premiilor Ioan Chirilă (2007); autorul cărții “Legiunea străină – Fotbalul sfârşitului de mileniu” (2001, Editura Mirador – Arad); fondatorul revistei ”Regele Fotbal” (2002); delegatul României la primul Congres Sud-Est European al Presei Sportive (2014,  Ohrid – Macedonia de Nord); conducătorul delegației și selecționerul naționalei presei sportive din România la Balcaniada de fotbal a presei sportive (2014,  Ohrid – Macedonia de Nord); conducătorul delegației României la Campionatul European Universitar de fotbal (2019, Madrid – Spania); prelegeri susținute la congrese organizate de Academia Română; menţionat în ”Istoria jurnalismului din România în date – enciclopedie cronologică” (coord. Marian Petcu, 2012, Editura Polirom – Iași); acreditat de UEFA la tragerea la sorți a turneului final CE 2020 (2019, București); activitatea fotbalistică: jucător la CFR Timișoara (copii) (1983), director de imagine la AS Politehnica Timişoara (2000), fondator, proprietar, preşedinte şi antrenor la FW Sânandrei (2001-2002), președinte la Fortuna Covaci (Liga a II-a, 2010), inițiator și organizator Liga Satelor la minifotbal (Sânandrei, jud. Timiș) (2015-2018)

Foto: Promoția TCM 1995 a UPT (numită pe atunci Universitatea Tehnică). Al treilea din stânga, pe rândul din mijloc, în ”interiorul zidului”, Octavian Stăncioiu

Fotografiile de pe acest site: Constantin Duma (AGERPRES), Emanuel Titus Iliesi, Leczki Józsi, Sebastian Tătaru, alți autori.

Web design: Universitatea Politehnica Timișoara.

Site realizat în 2018.

Precizări:
În toate secțiunile, dacă nu se precizează altceva, este vorba de fotbal. (Fotbal masculin, în 11, pe teren mare; la unele categorii de copii și juniori – număr de jucători redus, teren redus, durată de timp redusă).

Poli este o prescurtare a denumirii de Politehnica. Pentru activitatea echipei de fotbal începând cu 2012, prin Politehnica/Poli se subînțelege clubul numit ASU Politehnica (din 2021, SSU Politehnica).

În cazul locațiilor, dacă nu se precizează altceva, se află în Timișoara.

La secțiunile Istoria ilustrată și Video-istoria, textul este scris la timpul prezent.