Juniorii Politehnicii, meci cu Hunedoara

Cea mai promițătoare grupă a centrului juvenil de la Politehnica, cea de juniori  2003, joacă sâmbătă, de la ora 14, cu CS Hunedoara. Meciul contează pentru etapa a 7-a a Campionatului Național de juniori U17, seria a 7-a, și va avea loc la Baza sportivă nr. 2 a UPT. În runda precedentă, alb-violeții antrenați de Iulian Prodana au învins cu 9-0, în deplasare, o altă echipă din județul Hunedoara, pe Dacia Orăștie. Politehnica este pe locul 1, cu maxim de puncte în cele cinci partide disputate și un golaveraj de 28-2!

Această grupă, deși cu un an mai mică decât limita de vârstă, a ratat de puțin calificarea în Liga Elitelor U17, în favoarea rivalei UTA. Cele două formații au terminat la egalitate de puncte și fără înfrângere, iar ambele meciuri dintre ele au fost remize! Tot UTA i-a eliminat pe poliști și în Cupa României U17.

Grupa lui Prodana participă în acest sezon și la seniori, în Campionatul Municipal Timișoara, sub denumirea de Politehnica II, și a încheiat turul pe primul loc, de asemenea fără înfrângere.

Din lot fac parte doi internaționali de juniori U16, portarul Alexandru Borbei, aflat acum într-un stagiu de pregătire la juniorii Sampdoriei, și mijlocașul Alexandru Gașpar, care a debutat, la doar 15 ani, în Liga a II-a, în ediția trecută.

Grupa 2003 a cucerit, în urmă cu doi ani, titlul național la juniori D, 1-0 în finala cu Viitorul lui Gică Hagi.

Foto: Politehnica în 2016, campioană națională la juniori D