SCM Poli a prezentat trofeul Cupei României la UPT

Luni, la sediul Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara, jucătorii și stafful echipei de handbal masculin SCM Politehnica au prezentat, în cadru festiv, trofeul Cupei României.

S-au acordat albume, diplome, insigne, tricouri și chiar o replică a trofeului.

Au fost prezenți și oameni care, de-a lungul anilor, au activat în cadrul secției de handbal a Politehnicii, dar și reprezentații sponsorilor echipei.

S-a punctat că, spre deosebire de precedenta Cupă, cea din 1986, acum sunt în lot mult mai mulți jucători timișoreni și s-a nutrit speranța că se va putea cuceri, în acest sezon, chiar titlul național!

Evenimentul s-a încheiat cu un superb concert al trupei Vest Phoenix Cover, care a interpretat atât piese ale legendarei Phoenix, cât și în limba sârbă, ca un omagiu pentru numeroșii jucători sârbi din lot și pentru antrenorul Pero Milosevic. Astfel, au răsunat acordurile pieselor ”Djurdjevdan”, a lui Bijelo Dugme, și ”Bella Ciao”, a lui Goran Bregovic.

Universitatea Politehnica a ținut să respecte tradiția de peste 70 de ani de handbal studențesc alb-violet. Politehnica Timișoara reprezintă un club de mare anvergură al istoriei handbalului masculin românesc, având în palmares două titluri naționale (unul dintre ele la handbal în 11), două Cupe ale României, precum și mai multe participări în cupele europene. Clubul s-a înființat în 1947. În finala Cupei României din 2019, Poli a învins pe Steaua, la Focșani, cu 31-27, meci disputat în 10 martie. Astfel, timișorenii s-au calificat pentru următorul sezon al cupelor europene!