Dros a jucat pentru tineretul R. Moldova. Un internațional străin ”la zi”, o premieră polistă din 2012 încoace

Cristian Dros a fost transferat de Politehnica în iarna acestui an, de la Zaria Bălți, cu care a participat în toamnă în Liga Europa.

Joacă ”la închidere” și a fost internațional de juniori U17 și U19 al R. Moldova, evoluând inclusiv în partide din preliminariile Europenelor juvenile. La ora actuală, este internațional de tineret.

La Politehnica, s-a impus ca titular. În meciul cu Petrolul a lipsit, fiind convocat la naționala de tineret a țării românești de la est de Prut.

Aseară, Dros a fost integralist, ca mijlocaș defensiv, 0-4 la Sarajevo, cu Bosnia și Herțegovina, în meciul de debut al R. Moldova în preliminariile CE de tineret (ediția 2021).

Antrenorul selecționatei U21 de dincolo de Prut este cunoscutul ex-internațional est-moldovean Serghei Cleșcenco, fost atacant, printre altele, la Zimbru Chișinău, Go Ahead Eagles Deventer (Olanda) și Zenit St. Petersburg. El are 69 selecții și 11 goluri, între 1991-2006.

Cristi Dros a devenit, astfel, primul jucător polist, din 2012 încoace (de când UPT și Druckeria au pus bazele celui mai frumos proiect postdecembrist al fotbalului românesc), care evoluează în naționala altui stat decât România. (E impropriu spus că R. Moldova e un stat ”străin”).

Foto: Dros, al doilea din dreapta, sus, la meciul de ieri (sursa: fmf.md)