De azi, Teleuniversitatea! Despre sportul polist, pe larg

Începând de azi, Teleuniversitatea revine pe TV!

De luni până vineri, între orele 18-19 (și în reluare, a doua zi, între orele 10-11), programul poate fi urmărit în rețelele de cablu Digi TV și Telekom TV, în Timișoara și împrejurimi.

În grila postului vor putea fi văzute, zilnic, știri de sport (în cadrul programului de știri, de la ora 18), dar și două emisiuni sportive, realizate de Octavian Stăncioiu:

  • ”Tribuna polisportivă”, dezbatere despre actualitatea sportivă timișoreană, lunea, de la ora 18:35 (în reluare marțea, ora 10:35, și sâmbăta, ora 15:15)
  • ”Istoria fotbalului”, emisiune despre fotbalul (timișorean, românesc și mondial) de altădată, miercurea, de la ora 18:13 (în reluare, joia, ora 10:13, și duminica, ora 14:20)

Vor fi tratate, în principal, grupările sportive din cadrul Universității Politehnica Timișoara:

  • ASU Politehnica, echipă de fotbal din Liga a II-a
  • SCM Politehnica, echipă de handbal masculin din Liga Națională
  • CSU Politehnica, club polisportiv
  • AS Politehnica, asociație polisportivă universitară

Teleuniversitatea Timișoara este postul TV al Universității Politehnica Timișoara (UPT) și are sediul în clădirea Bibliotecii Centrale a UPT (bd. Vasile Pârvan, nr. 2B).

Este un post de televiziune cu obiective educaționale, înființat în primii ani de după Revoluție, fiind prima televiziune a unei universități din România!

Astfel, în 1992 a fost depus dosarul pentru obținerea licenței de emisie, licență acordată de CNA la 1 februarie 1993. Prima emisie a avut loc la 1 mai 1994. Timp de mulți ani, Teleuniversitatea a emis în partaj cu alte posturi TV, iar în ultimii ani, doar online. La finalul anului trecut, a obținut din nou licență (licența audiovizuală nr. 852 TV-C/27.11.2018).

Iar de azi, după 25 de ani de la prima emisie, din nou la TV! Evenimentul are loc la intrarea în anul universitar în care se va sărbători centenarul UPT.

Actualizare

Secvențe de la (re)lansarea postului, la 19 septembrie, la Casa Politehnicii 2 din Timișoara: