Politehnica solicită “îngheţarea” sezonului fotbalistic

În această stare de incertitudine totală, clubul de fotbal Politehnica Timişoara a emis un comunicat în care propune ca sezonul Ligii a II-a să nu se mai reia.

Riscurile ar fi prea mari, legate în principal de accidentarea jucătorilor, după o pauză atât de lungă, şi de temeperaturile foarte ridicate la care ar trebui să se dispute partidele. În plus, cheltuielile necesare funcționării vor rămâne la același nivel ca înainte de întrerupere, dar veniturile vor fi grav afectate de absenţa impusă a spectatorilor.

Continuarea activității în sectorul juvenil implică, de asemenea, o mulţime de probleme, din moment ce elevii nu vor mai reveni, în acest an școlar, în instituţiile de învăţământ.

Se solicită reglementarea raportului procentual dintre drepturile financiare primite de cluburile de Liga I și Liga a II-a. Discrepanţa actuală este uriaşă şi generează o diferenţă valorică prea mare între echipele din cele două eşaloane.

Conducerea clubului susţine desfășurarea viitorului sezon conform calendarului stabilit, dar cu un sistem competițional schimbat. Astfel, se propune revenirea la două serii de câte 16 echipe în Liga a II-a. În acest caz, însă, derby-uri precum Poli – Rapid, Poli – Petrolul sau Poli – Farul ar deveni, pentru eşalonul secund, istorie…