Politehnica, promovată la fotbal feminin!

Federația Română de Fotbal a decis, azi, suspendarea definitivă a competițiilor naționale de fotbal feminin.

Formația de senioare a Politehnicii Timișoara se află în Liga a III-a, unde a evoluat în acest sezon în seria a II-a. După cinci etape, Poli era pe locul 1, cu victorii pe linie, la câte nouă puncte distanță de locurile 2 și 3, Viitorul Arad, respectiv Luceafărul II Filiași, și la 12 de locul 4, ultima clasată, Juventus Timișoara. Mai rămăsese de disputat o etapă, singura din sezonul de primăvară.

FRF a decis ca locul 1 din seriile I, II și III din acest eșalon să promoveze în Liga a II-a, iar pentru stabilirea promovatei din seria a IV-a (unde diferența între primele două clasate este de cel mult 3 puncte) se va disputa un baraj.

Astfel, gruparea studențească timișoreană, după un singur an de activitate, urcă în liga secundă!

Team managerul echipei este Alin Molcuț, iar antrenor, Alexandru Szabo.

Campionatul Național de junioare U15 fusese suspendat definitiv la 29 martie, odată cu celelalte competiții naționale de copii și juniori.

Din vara anului trecut, Politehnica are și echipe de fotbal feminin, una de senioare și una de junioare U15. Politehnica a susținut primul meci oficial din istorie la fotbal feminin la 6 octombrie 2019, în turul I al Cupei României, 5-3 cu Juventus Timișoara.