Viorel-Aurel Șerban, președintele ASU Politehnica

Din 9 iunie, clubul de fotbal Politehnica Timișoara are un nou președinte. Fostul rector al UPT, prof. univ. dr. ing. Viorel-Aurel Șerban, îl înlocuiește la conducerea grupării pe conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan, actualul rector al instituției de învățământ superior.

Continuă, astfel, galeria conducătorilor de fotbal polist proveniți din rândul cadrelor didactice ale UPT.

Viorel-Aurel Șerban s-a născut la 18 octombrie 1954, la Chișineu-Criș, iar în 1978 a absolvit Facultatea de Mecanică, secția TCM, din cadrul UPT. Între 2012-2020 a fost rector al Universității Politehnica. Este Doctor Honoris Causa al Universității Obuda din Budapesta și al Universității Politehnica din București.

În plan sportiv, a fost preşedinte al Suporter Club Politehnica Timişoara (1986-1992), preşedinte al secţiei de handbal masculin CSU Politehnica (1996-2012), secretar executiv al ASU Politehnica (1996-2012), președinte al Consiliului de Administrație al CSU Politehnica (din 2016), precum și, în ultimii ani, reprezentantul Universității Politehnica în Adunarea Generală a clubului de fotbal ASU Politehnica.

A activat și ca fotbalist, atacant și mijlocaș la Victoria Chișineu-Criș, la formațiile timișorene Electromotor și Tricoul 1 Iunie și la cea din Topolovăţu Mare.

Iar în primăvara anului 1973 a fost convocat la o selecție chiar la Politehnica Timișoara, care la finalul acelui sezon va promova în Divizia A!

Foto: Viorel-Aurel Șerban, fotografie realizată azi