În atenția viitorilor studenți: sportul în cadrul UPT

Universitatea Politehnica le oferă viitorilor studenți, cei care acum se pregătesc de înscrierea la concursul de admitere la ciclul de studii universitare de licență, și șansa unei activități sportive.

De-a lungul celor 100 de ani existență, sportul a jucat permanent un rol important la UPT. Atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Educația fizică a fost mereu materie obligatorie la Politehnică.

Universitatea Politehnica Timișoara are, probabil, cea mai importantă infrastructură sportivă dintre toate universitățile din România. Pe toate bazele sportive ale UPT se desfășoară atât activități de performanță, cât și universitare și de masă.

Stadionul Știința, cu nocturnă și pistă de atletism, și Baza sportivă nr. 2, cu terenuri de fotbal (cu gazon natural și artificial) și tenis de câmp, balon cu terenuri de minifotbal, handbal și baschet, sală de sport, bazin de înot (interior, cu saună și aparate de fitness, și exterior), oferă o mulțime de posibilități de petrecere a timpului liber în plan sportiv.

Foto: Stadionul Știința; proiectul de reconstrucție a stadionului Știința; Sala Polivalentă aflată în construcție; Baza sportivă nr. 2 a UPT (sala de sport, terenul de minifotbal, terenurile de tenis de câmp, bazinul de înot – interior, sala de fitness) (de la stânga la dreapta; click pentru mărire)

Studenții care doresc pot face atât mișcare fizică, dar și sport de amatori, în concursuri studențești, sau chiar legitimați, în competiții naționale. Astfel, băieții pot deveni membri ai echipelor de fotbal (în campionatul Municipal sau în Campionatului Național Universitar) și handbal (în eșalonul secund), iar fetele, în echipele de fotbal și volei (în ambele cazuri, în liga secundă). Practicanții de sporturi individuale au la dispoziție secțiile de la CSU Politehnica, ce includ alpinism și escaladă, atletism, canotaj, pentatlon modern și scrimă! Gamerii pot deveni membri ai echipei de eSports a Politehnicii și pot participa în competițiile de fotbal virtual.

Iar fotbaliștii și handbaliștii de performanță pot evolua în Liga a II-a, respectiv în Liga Zimbrilor, cele două echipe-fanion ale sportului politehnist timișorean!