Ivan Bogdanov la ”Istoria fotbalului” (ep. 1)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este prof. univ. dr. ing. Ivan Bogdanov, reprezentantul Fundației Politehnica Timișoara (al cărei președinte este) în Adunarea Generală a clubului de fotbal Politehnica Timișoara. Dl. Bogdanov a fost membru al galeriei poliste din anii ’70 și vicepreședinte al echipei de handbal masculin Politehnica Timișoara. Este primul episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, profesorul Bogdanov ne povestește despre legăturile vechi cu fotbalul pe care le-a avut familia sa: un frate al bunicului era în conducerea celebrului club timișorean CAT, ocupându-se de echipa de juniori a acestei grupări în anii ’20. Aflăm și date interesante despre istoria terenului pe care astăzi se află Facultatea de Mecanică și pe care, în 1904, s-a amenajat terenul de fotbal, cu tribună descoperită, al CAT, teren primit de la primăria oraşului chiar în anul înfiinţării echipei (1902).

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV și Orange TV.

Actualizare