Ivan Bogdanov la ”Istoria fotbalului” (ep. 3)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este prof. univ. dr. ing. Ivan Bogdanov, reprezentantul Fundației Politehnica Timișoara (al cărei președinte este) în Adunarea Generală a clubului de fotbal Politehnica Timișoara. Dl. Bogdanov a fost membru al galeriei poliste din anii ’70 și vicepreședinte al echipei de handbal masculin Politehnica Timișoara. Este al treilea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, aflăm că legendarul Farmati, fundașul stânga al marii ITA de după război, ar fi fost angajat al UPT, după terminarea carierei de jucător. Ni se spune despre controversele din jurul acelui incredibil 0-7, contra Progresului București, al Științei Timișoara, cu doar câteva zile înaintea finalei Cupei României din 1958, disputată între aceleași echipe. Și ni se readuce în memorie celebra linie de atac polistă de la începutul anilor ’60, Igna – R. Lazăr – Manolache – Lereter – Mițaru.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone și Orange TV.

Actualizare