Ivan Bogdanov la ”Istoria fotbalului” (ep. 4)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este prof. univ. dr. ing. Ivan Bogdanov, reprezentantul Fundației Politehnica Timișoara (al cărei președinte este) în Adunarea Generală a clubului de fotbal Politehnica Timișoara. Dl. Bogdanov a fost membru al galeriei poliste din anii ’70 și vicepreședinte al echipei de handbal masculin Politehnica Timișoara. Este al 4-lea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, aflăm că, în anii ’50, studenți ai Politehnicii timișorene donau sânge, primind în schimb bonuri de masă pe care le dădeau fotbaliștilor echipei. Că Știința Timișoara era o echipă foarte iubită în Bucureștiul anilor ’60. Și ni se spune despre începutul urii față de Dinamo și a rivalității dintre Timișoara și Arad, pornită din cauza faptului că reședința regiunii Banat (existentă în anii ’60, conform organizării administrativ-teritoriale de atunci a României), care includea și Aradul, a fost la Timișoara.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone și Orange TV.

Actualizare