Statistica sezonului de primăvară

În sezonul de primăvară 2020, Politehnica a susținut următoarele meciuri oficiale (sursa: Soccerway; LII – Liga a II-a, MEA – amical):

Clasamentul Ligii a II-a 2019/20:

Sezonul regulat (sursa: Soccerway)

Denumirile oficiale: UTA Arad, CS Mioveni, Turris-Oltul Turnu-Măgurele, FC Argeş Pitești, Petrolul Ploieşti, Rapid Bucureşti, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanţa, Viitorul Târgu-Jiu, Politehnica Timişoara, Dunărea Călărași, Ripensia Timişoara, Universitatea Cluj-Napoca, CSM Reşiţa, Concordia Chiajna, FK Csikszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov, Pandurii Târgu-Jiu, Daco-Getica Bucureşti

Viitorul Târgu-Jiu, retrogradată din D2 în ediția 2018/19, a rămas pe loc vacant (Luceafărul Oradea s-a retras)

Schimbări de denumiri: Viitorul Târgu-Jiu (fostă Energeticianul Târgu-Jiu)

Preluări de locuri: Farul Constanţa (de la SSC Farul Constanţa), CSM Reşiţa (de la CSM Şcolar Reşiţa)

După et. 14, Daco-Getica Bucureşti (care ocupa locul 19, cu bilanțul 13  2  0  11  8-33  6) s-a retras din campionat. Cum acest lucru s-a produs înainte de sfârşitul turului, echipa a fost radiată din clasament, iar rezultatele ei, anulate. Astfel, campionatul a continuat cu doar 19 echipe. După et. 23, Sportul Snagov a fost exclusă din campionat.

Campionatul a fost întrerupt, din cauza pandemiei de coronavirus, în 12 martie, după et. 24 (a 5-a a returului şi a 3-a a sezonului de primăvară), ultimele meciuri jucându-se în 8 martie. Campionatul trebuia să aibă 38 de etape. Pentru locurile 7-20, acesta a fost şi clasamentul final oficial al ediţiei. La 14 mai s-a modificat sistemul de desfășurare pentru încheierea sezonului. S-a stabilit, astfel, ca locurile 1-6, conform clasamentului din momentul întreruperii, să dispute un play-off, în manşă unică (cu o echipă gazdă), iar în play-off echipele să intre cu punctele înjumătăţite (cu rotunjire în sus), raportat la punctele din momentul întreruperii. Sistemul de promovare în Liga I a rămas neschimbat. Prima parte a campionatului a devenit, astfel, sezon regulat. S-a stabilit să nu retrogradeze nicio echipă (cu excepţia lui Daco-Getica București și Sportul Snagov, care, anterior, s-au retras sau au fost excluse din campionat).

Calificate în play-off: UTA Arad, CS Mioveni, Turris-Oltul Turnu-Măgurele, FC Argeş Pitești, Petrolul Ploieşti, Rapid Bucureşti

Au retrogradat din D2: Sportul Snagov, Daco-Getica Bucureşti

Au retrogradat în D3:

Play-off

  1. UTA Arad   5  1  2  2  8-8  30
  2. FC Argeș Pitești   5  2  2  1  7-6  27
  3. CS Mioveni    5  2  1  2  5-6  27
  4. Turris-Oltul Turnu-Măgurele   5  1  3  1  5-5  26
  5. Petrolul Ploieşti   5  1  3  1  4-4  25
  6. Rapid Bucureşti   5  1  3  1  4-4  25

Au promovat în D1: UTA Arad, FC Argeș Pitești

Au retrogradat din D1:

Calificată la barajul de menținere/promovare în D1: CS Mioveni (a ratat promovarea)

Au promovat din D3: Aerostar Bacău, Unirea Slobozia, CSM Slatina, FC U Craiova, ACS Fotbal Comuna Recea

Schimbarea sistemului de desfășurare în D1 a generat și modificarea echipelor implicate la retrogradare la finalul acestui sezon, 2019/20. Astfel, locul 14 (în loc de locul 12) a disputat baraj de menținere/promovare în D1, iar locurile 12 și 13 s-au salvat direct de la retrogradarea în D2.