Poli în Liga Elitelor

Liga Elitelor la principalele categorii de vârstă, U19 (n. 2002) și U17 (n. 2004), va începe în acest weekend. Vor fi primele competiții juvenile care se vor disputa în acest sezon, 2020/21, și vor participa primele 24 de cluburi din clasificarea academiilor realizată de FRF în acest an.

Cele 24 de echipe participante au fost împărțite în două serii de câte 12, serii identice la cele două categorii de vârstă. Politehnica face parte din seria de Vest, alături de formații precum CFR Cluj, ”U” Cluj, UTA și CS Universitatea Craiova. Din Timișoara mai sunt LPS Banatul și Ripensia.

La ambele categorii de vârstă, sistemul de desfășurare este identic. După sezonul regulat, locurile 1-2 din cele două serii vor disputa semifinalele, apoi finala pentru locul 3 și finala.

Federația națională sprijină financiar cluburile din Liga I și Liga a II-a ale căror echipe evoluează în noul sezon al Ligii Elitelor U19 și U17. Sprijinul constă în suma de 4.000 de euro, ca ajutor pentru testări pentru coronavirus. Celelalte cluburi din cele două competiții, care nu beneficiază de plățile de solidaritate din partea UEFA pentru acest an, vor primi 12.500 euro, sumă ce reprezintă subvenție pentru Liga Elitelor, și încă 4.000 de euro, pentru testările respective.

În prima etapă, sâmbătă, Politehnica va juca acasă, cu CFR Cluj.

Rolul de coordonator tehnic al centrului de copii și juniori de la clubul alb-violet este deținut de Iulian Prodana.