Poli, victorie cu CFR Cluj în Liga Elitelor!

Liga Elitelor la principalele categorii de vârstă a început în weekendul trecut.

La U19, Politehnica a învins, acasă, chiar pe CFR Cluj, scor 1-0, gol marcat în minutul 15, de Oniceanu. În repriza secundă, CFR-ul a ratat un penalty. Jocul a avut loc la Baza Politehnica nr. 2. Alb-violeții au folosit formula: Urdeș – Strati, Mihai (c), Bălănescu, L. Codrea – Toma (13, Porav) – Bălan (60, Szilagy), Oniceanu, Popovici, Butar (60, Ad. Popa) – Periat. Rezerve: Oros, Moisă, Coza, Trion.

La seniori, CFR Cluj este campioana națională a ultimelor trei ediții, iar în acest sezon al cupelor europene e singura echipă din România rămasă în cursă. Clubul din Gruia are unul dintre cele mai puternice centre juvenile din țară.

La U17, meciul nu s-a disputat, deoarece patru jucători de la CFR Cluj au fost depistați cu coronavirus. Partida va fi reprogramată.

Politehnica face parte din seria de Vest, alături de formații precum CFR Cluj, ”U” Cluj, UTA și CS Universitatea Craiova. Din Timișoara mai sunt LPS Banatul și Ripensia.

Antrenorii echipelor alb-violete sunt Iulian Prodana la U19 (el este și coordonator tehnic al centrului de copii și juniori polist, precum și antrenor al grupei de juniori din generația 2003 a Politehnicii, grupă care evoluează, în acest sezon al Ligii a III-a, în cadrul clubului Fortuna Becicherecu Mic) și Alin Ionescu la U17.

În etapa următoare, sâmbătă, Poli va evolua în deplasare, la Miercurea Ciuc, contra lui FK Csikszereda. Exact ca și echipa de seniori, în Liga a II-a!

Foto: Secvență din meciul Politehnica – CFR Cluj la U19 (sursa: academia-politehnica-timisoara.ro)