Alex Borbei s-a transferat la Lecce!

Portarul integralist al Politehnicii în acest sezon (un singur gol primit în cinci etape!) a ales, la doar 17 ani, calea străinătății. El a semnat cu US Lecce, echipă retrogradată din Serie A la finalul sezonului trecut. Pentru acest transfer, Poli a primit o sumă de bani și păstrează şi procente din următorul potenţial transfer al jucătorului.

O mare speranță a fotbalului românesc, Alexandru Borbei s-a născut pe 27 iunie 2003, la Petrila (jud. Hunedoara). A început fotbalul la doar 6 ani, la CS Pro Fotbal Junior Petroşani. La 10 ani a trecut la LPS Banatul Timişoara, iar doi ani mai târziu s-a transferat la Politehnica. Cu generaţia 2003, antrenată de Iulian Prodana, a devenit campion naţional la juniori D, în 2016. A debutat la seniori, în Liga a II-a, la doar 15 ani, pe 14 aprilie 2019, în victoria de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila (4-0). Este și internațional de juniori. A reuşit chiar să marcheze un gol, din acțiune (!), pentru România U16, iar în alt meci a apărat două lovituri de departajare.

Pentru început, Borbei va evolua pentru echipa de juniori U19 a clubului italian.

La Lecce a jucat, între 2001-2002, legendarul Gh. Popescu, iar până în această toamnă a fost sub contract timișoreanul R. Benzar.