Sandu Tăbîrcă, antrenor coordonator la Centrul de copii și juniori al Politehnicii

De la începutul acestui an, Centrul de copii și juniori al Politehnicii are un nou antrenor coordonator. Este vorba de Sandu Tăbîrcă.

Născut la 11 iulie 1965, la Timişoara, a fost jucător la Electromotor Timişoara, UMT (în D3), precum și la echipe de eșalon inferior din Austria. Tot în Austria (unde s-a stabilit în 1990) a început și activitatea de antrenor. A fost antrenor principal inclusiv în Liga I, la Gloria Bistrița, și director tehnic la Universitatea Craiova și Voința Sibiu. A fost antrenor principal și la Rapid (în Liga a II-a).

Din 2014 şi până la finalul anului ce tocmai a trecut a activat în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, îndeplinind mai multe funcţii. A fost director implementare programe de dezvoltare, antrenor federal, coordonatorul loturilor naţionale de tineret şi juniori, secretar general al Comisiei Tehnice FRF şi antrenor secund al naţionalei de tineret a României. Deţine cea mai importantă licenţă de antrenor la nivel de seniori (UEFA Pro), cât şi cea specifică juniorilor (UEFA A Elite).

Iulian Prodana, care până acum a fost coordonator tehnic al Centrului de copii și juniori polist, va rămâne coordonatorul activității Centrului.

sspolitehnica.ro