Florin Macavei la ”Istoria fotbalului” (ep. 4, ultimul)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Florin Macavei, fost jucător al echipei de fotbal Politehnica Timișoara la mijlocul anilor ’90. Este al 4-lea și ultimul episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, Florin ne povestește despre revenirea la Poli, în 2001. Își amintește cum bodyguarzi din oraș au amenințat jucătorii. Patron era italianul Zambon, iar jucătorii erau nemulțumiți de restanțele financiare. Macavei a jucat apoi la Minaur Zlatna și Apulum Alba Iulia. În Capitala Marii Uniri va prinde cea mai bună perioadă din istoria fotbalistică a orașului: promovare în premieră în elită. Acolo exista o adevărată ”legiune” timișoreană, în frunte cu antrenorul Aurel Șunda. Se va retrage din activitatea de jucător în 2006, de la Textila Timișoara (D4). A fost apoi antrenor la acest ultim club, precum și la CS Dumbrăvița, iar acum este manager sportiv al secției de fotbal de la CSC Dumbrăvița.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone și Orange TV.

Actualizare