Poli, start în Liga a II-a la fotbal feminin

Formația de fotbal feminin, senioare, a Politehnicii Timișoara se află în acest sezon în Liga a II-a, seria a III-a.

După mai mult de un an și jumătate de pauză, echipa va susține un meci oficial. Duminică, de la ora 11, Poli va juca acasă, în campionat, cu CSM Târgu-Mureş. Va fi etapa a 2-a, după ce în prima, disputată duminica trecută, Politehnica a stat.

Din serie fac parte șapte formații, care vor juca în sistem tur-retur. Primele două clasate se vor califica în play-off, alături de ocupantele locului 1 din celelalte două serii, serii care au debutat în sezonul de toamnă. Primele două clasate în play-off vor promova în Liga I. În această ediție nu va retrograda nicio echipă din eșalonul secund.

Ultimul meci oficial jucat de Poli a fost la 17 noiembrie 2019, 9-0, acasă, cu Juventus Timișoara, în ediția trecută a Ligii a III-a, seria a II-a. Acea ediție a fost, apoi, întreruptă definitiv, din cauza pandemiei de coronavirus. După cinci din cele șase etape programate, Poli era pe locul 1, cu victorii pe linie, la câte nouă puncte distanță de locurile 2 și 3, Viitorul Arad, respectiv Luceafărul II Filiași, și la 12 de locul 4, ultima clasată, Juventus Timișoara. FRF a decis ca Poli să promoveze în Liga a II-a. Astfel, gruparea studențească timișoreană, după un singur an de activitate, a urcat în liga secundă.

Team managerul echipei este Alin Molcuț, iar antrenor, Alexandru Szabo. Pe lângă echipa de senioare, Politehnica are și echipe de junioare, la câteva categorii de vârstă.