Florin Icobescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 7)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Florin Icobescu, fost portar al echipei de fotbal Politehnica Timișoara în anii ’80, dar și la concitadinele CFR și Progresul. El este stabilit de mulți ani în Germania. Este al 7-lea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl. Icobescu ne povestește despre perioada petrecută în Germania. A fost legitimat la echipa secundă a lui Nürnberg și apoi la o echipă din Karlsruhe, în eșaloanele inferioare, retrăgându-se la 40 de ani. S-a angajat la un restaurant din Karlsruhe, local patronat de Udo Glaser, fost jucător în 1. Bundesliga și fost internațional de juniori al RFG, unde a fost coleg cu legendarul Beckenbauer! Acest restaurant este frecventat de Oliver Kahn, fostul mare portar, originar din Karlsruhe. Florin Icobescu a continuat să joace, dar în meciuri demonstrative, alături de ex-internaționali precum B. Förster și Basler. A fost delegat clubul-fanion local, Karlsruher SC, să fie însoțitorul unei brigăzi de arbitri din România, la un meci al echipei în cupele europene. O vreme a trăit la Viena, dar a revenit în Germania.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (deocamdată, doar în grila analogică), Telekom TV, Vodafone și Orange TV.

Actualizare