(Ex-)poliști la naționale

În ultimele zile, trei foști sau actuali jucători ai Politehnicii Timișoara au evoluat în meciuri amicale susținute de diferite echipe naționale ale României.

După ce a debutat pentru reprezentativa de seniori la 1-2 cu Georgia, Deian Sorescu a fost titular, ca fundaș dreapta, și contra Angliei (0-1 în deplasare, la 6 iunie).

Pentru naționala olimpică, aflată în pregătiri în vederea Jocurilor Olimpice, Marius Marin a fost căpitan atât la partida cu Mexic (0-1, la 5 iunie) cât și la cea cu Australia (1-0, la 8 iunie), ambele disputate pe teren neutru, în Spania.

Foto: Naționala olimpică a României, cu M. Marin (nr. 8), înainte de meciul cu Mexic (sursa: frf.ro)

Denis Radu a debutat pentru selecționata de juniori U18 în două meciuri contra Serbiei, în deplasare. În ambele s-au impus sârbii cu 1-0 (la 5 iunie și 7 iunie), iar Radu a intrat pe parcurs.

Foto: D. Radu (st.) în primul meci

În toate aceste jocuri, adversarii au prezentat reprezentativele lor similare.

Sorescu a îmbrăcat tricoul Politehnicii între 2017-2018, în Liga a II-a. În 2018 s-a transferat la Dinamo, echipă la care acum este căpitan.

Marin a evoluat la Politehnica între 2015-2016, când alb-violeții au promovat în Liga a II-a. Acum se află la Pisa, în Serie B. La turneul final Euro U21 din primăvara acestui an a fost, de asemenea, căpitan.

Radu este la Politehnica, alături de care în acest sezon a evoluat în play-off-ul Ligii a II-a.

Foto din introducere: Naționala de seniori a României, cu Sorescu (nr. 24), înainte de meciul cu Anglia (sursa: frf.ro)