Poli, meci demonstrativ în zona cetăților dacice!

Eveniment mare, în Duminica Rusaliilor, la Romoșel. Sat din județul Hunedoara, din comuna Romos, comună pe raza căreia se află ruinele a două cetăți dacice, Cioaca Grădiștei și Dealul Cetățuia. Nu departe de Sarmizegetusa Regia.

Echipa locală de fotbal, FC Romos (neînscrisă, în ultimii ani, în competiții), a întâlnit, într-un meci demonstrativ cu accente de serbare câmpenească, pe Politehnica Timișoara! Delegația bănățenilor a fost primită cu pâine și sare, de tineri îmbrăcați în costum popular!

Într-un peisaj natural de vis, câteva sute bune de spectatori (mult peste media majorității meciurilor de Liga a II-a, înainte de pandemie!) au asistat la un joc extrem de plăcut, în care oaspeții s-au impus cu 4-1. Poli, la ultimul meci cu Dan Alexa antrenor, a început în formula: Cuzmanovici – Sofran, Mera, Scutaru, Bîrlovean – Ivanovici, Ignea, Gașpar, Jorza – Ehling, Axente. Au mai intrat D. Alexa, dar și câțiva suporteri și reprezentanți ai sponsorilor clubului.

Ambele echipe au evoluat în echipamente ale Politehnicii: gazdele în alb-violet, oaspeții, în negru-gri!

La final, au fost licitate tricourile jucătorilor poliști, banii strânși fiind donați într-un scop caritabil, pentru Marius Lentz Sîntionescu, din Romoșel.

Crainicul evenimentului a fost Octavian Stăncioiu, purtătorul de cuvânt al ASU Politehnica. Antena 3 Deva a efectuat un reportaj la fața locului.

Evenimentul a fost organizat la inițiativa lui Nicolae Nasta, din Romos, și a lui Dinu Negriu, reprezentatul sponsorului principal al clubului de fotbal Politehnica, firma De Construct Ind.