M. Marin, căpitan la JO

Fostul jucător al Politehnicii, Marius Marin, este căpitanul reprezentativei de tineret U23 a României pentru turneul final JO de vară (Turneul Olimpic de fotbal masculin), turneu care va fi găzduit de Japonia (gazda oficială a ediției JO este Tokyo).

Ediția trebuia să aibă loc anul trecut, dar a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul Olimpic se va desfășura între 22 iulie – 7 august, cu participarea a 16 echipe.

Născut la 30 august 1998, la Timișoara, Marius Marin a evoluat la Politehnica între 2015-2016, când alb-violeții au promovat în Liga a II-a. Transferat la juniorii lui Sassuolo, a evoluat apoi la Catanzaro, iar acum se află la Pisa, în Serie B. Este mijlocaș, iar la turneul final va purta nr. 8 pe tricou. El a fost căpitanul României și la Euro U21, turneul final de tineret disputat în acest an.

Antrenorul ”tricolorilor” olimpici este Mirel Rădoi, actual antrenor și al naționalei de seniori.

La JO, România se află în grupă cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. România s-a calificat după ce, în 2019, a fost semifinalistă la Euro U21.

România participă la un Turneu Olimpic după nu mai puțin de 57 de ani. Ultima prezență a fost tocmai la JO 1964, ediție găzduită tot de Tokyo!