Breviar polist

* În luna aprilie s-a înfiinţat Fußballförderverein Druckeria Deutschland e.V., o asociaţie creată de suporterii poliști din Germania, cu scopul de a sprijini activitatea centrului de copii şi juniori al Politehnicii Timișoara. Preşedintele asociației este Richard Daniel Scheel.

* În 5 iunie, Oradea a găzduit o probă de Half Ironman 70.3, foarte solicitantă pentru majoritatea participanților. A participat și un membru cotizant al Politehnicii, Sergiu Neidoni. 1,9 km de înot, 90 km de ciclism şi 21,1 km de alergare!

* În perioada 21-25 iunie a fost organizată a treia ediţie a camp-ului Barca Academy Serbia. Un copil timişorean, atacantul Alexandru Matei, de la grupa 2011 a Politehnicii, a fost desemnat la finalul stagiului de la Belgrad cel mai bun jucător de la categoria U10 şi rămâne astfel în atenţia celebrului club catalan.

* În 26 iunie, MCS Models Timișoara a organizat concursul de ”Miss Tradițional România”, la Iulius Town din Timișoara. Mai mulți jucători de la Politehnica, îmbrăcați elegant de la Viggo, au însoțit frumoasele candidate la proba costumelor de seară (foto din introducere).

* În 27 iunie, suporterul polist Cristian Lazăr a devenit unul dintre cei mai tineri primari din țară, la Şimleu Silvaniei. El a reprezentat Politehnica în multiple acțiuni, inclusiv de natură juridică, coordonând echipa de avocați care a câştigat cel mai recent proces în instanță al clubului.

* Toți elevii din județul Timiș care au absolvit cu media 10 examenul de bacalaureat pot primi un cadou, la alegere, din magazinul oficial al Politehnicii Timișoara.

* În 23 iulie, în Piața Libertății din Timișoara, a avut loc acțiunea ”Poli brings joy to the community”.

* În 24 iulie, pe stadionul Motorul din Arad a avut loc un meci de old-boys UTA – Poli, în sprijinul fostului jucător ”textilist” Hidișan, care trece prin momente grele de sănătate. Scorul a fost 4-4, pentru alb-violeți marcând C. Bota (2), R. Buia și Crișanov. Din lotul prezentat de timișoreni, să mai amintim numele lui Țurcaș, Fl. Macavei, Fl. Bătrânu, Dancia și V. Miculescu.

* La 25 iulie, handbaliști de la SCM Politehnica, alături de alți sportivi din cadrul SCM Timișoara, au fost prezenți la evenimentul ”Străzi pentru comunitate”, organizat la Timișoara.

* Întâlnirea suporterilor polişti din America de Nord va avea loc, între 17-19 septembrie 2021, la Saint Paul (SUA), suprapunându-se cu ”Ziua Românilor”, aniversată tot în Saint Paul, în 18 septembrie.