Poli, start în Liga I la fotbal feminin

Duminică va începe noul sezon al Ligii I la fotbal feminin, cu Politehnica Timișoara în premieră în această competiție.

Fetele alb-violete vor evolua în deplasare, cu CSM Alexandria, de la ora 11.

Lotul echipei a fost prezentat, aseară, în nocturnă, pe stadionul Dan Păltinișanu, în pauza meciului de Liga a II-a masculin, Politehnica Timișoara – CSM Politehnica Iași, în fața a 1.500 de spectatori (foto sus).

Manager general și conducător tehnic al clubului polist de fotbal feminin este renumitul Mirel Albon, fost antrenor al naționalei feminine a României.

Campionatul Ligii I feminine se va desfășura după același sistem ca și ediția precedentă. Participă 12 echipe. Va fi un sezon regulat, în care se va juca un singur tur, apoi primele șase clasate vor evolua în play-off, iar ultimele șase, în play-out. Fiecare echipă va intra în faza a doua a competiției cu punctajul acumulat în sezonul regulat. Ultimele două clasate în play-out vor retrograda.

Ultimele 10 titluri naționale au fost mereu cucerite de Universitatea Olimpia Cluj, cea mai bună echipă din istoria fotbalului feminin românesc.

Din acest sezon, formația de fotbal feminin a Fortunei Becicherecu Mic va evolua sub denumirea de Politehnica Timișoara.

Fortuna Becicherecu Mic a reprezentat, în ultimii ani, unul dintre cele mai importante cluburi ale fotbalului feminin din România. S-a înființat în 2015, iar din 2017 a evoluat în Liga I. Cea mai mare performanță a fost atinsă în 2019, când a obținut titlul de vicecampioană națională și a jucat finala Cupei României.