”Pedaliada” de la Timișoara

Sub sloganul ”Lasă butoniada, vino la… Pedaliada!”, sâmbătă au fost pe biciclete persoane din 10 țări europene! Este vorba de România, Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia, Lituania, Slovenia și Macedonia de Nord.

”Pedaliada” este un eveniment care face parte din proiectul WoW Europe, proiect co-finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events. Acest proiect își propune să promoveze educația fizică și sportul cu ajutorul unor mari sportivi, în special în rândul copiilor din școlile primare și secundare. În țara noastră, proiectul este coordonat de Asociația Junior Sport, iar printre parteneri se află Universitatea Politehnica Timișoara și CSU Politehnica Timișoara.

În România, evenimentul central al ”Pedaliadei” s-a desfășurat la Timișoara, organizat de Asociația Club Sportiv Velocitas, având drept partener național Federația Română de Ciclism. Evenimentul s-a adresat tuturor persoanelor ce iubesc sportul pe două roți. Acțiunea a constat într-o călătorie (cursă populară) cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, călătorie la care au fost invitați să participe copiii, părinții, bunicii. Peste 500 de persoane au participat la cursa cu plecarea de la Muzeul Satului Bănățean și sosirea la Grădina Zoologică din Timișoara. Lor li s-au alăturat alte câteva sute de oameni în mai multe localități din țară (București, Craiova, Hunedoara, Oradea și Sibiu).