Eveniment special la volei feminin

Sâmbătă, echipa de volei feminin CSU Politehnica Timișoara și-a prezentat lotul pentru sezonul 2021/22. Evenimentul a avut loc în Sala Mircea Albu și a fost organizat în parteneriat cu CSȘ Bega Timișoara.

Cu acest prilej s-a anunțat transferul uneia dintre cele mai bune jucătoare din țară în ultimii ani. Este vorba de Diana Balintoni, 33 de ani, maestru emerit al sportului, venită de la CSM Lugoj. Ea a fost căpitanul naționalei de senioare a României la turneul final al CE desfășurat în vară, turneu co-găzduit de țara noastră (la Cluj-Napoca) și după care Diana s-a retras din reprezentativa ”tricoloră”. Diana a făcut parte din lotul echipei CSM București, care în 2016 cucerea Challenge Cup, singura cupă europeană a unei formații feminine românești.

S-a desfășurat și un meci demonstrativ între echipa actuală alb-violetă și Poli All Stars, selecționată alcătuită din jucătoare care au activat în trecut la club și care s-au retras între timp din activitatea sportivă. Acestea sunt acum inginere, manageri, educatoare, kinetoterapeute, stewardese, masterande, studente, iar Ioana Ordean este actuală campioană a României la volei pe plajă!

Antrenorul selecționatei a fost Ciprian Dârnescu. Revenit în vară la CSȘ Bega, el este antrenor secund al naționalei feminine de senioare, organizator al campusului de volei CipVolei Summer Camp, iar în trecut a fost antrenor la CSU Politehnica.

Evenimentul s-a încadrat în seria sărbătoririi celor 100 de ani de activitate sportivă a clubului Politehnica.

Reamintim că CSU Politehnica a încheiat onorabil sezonul trecut, în care a participat în Divizia A2, seria vest, la volei feminin. Timișorencele s-au calificat în etapa a 2-a a play-off-ului. Lotul echipei este antrenat de Cerasella Șerban, antrenor secund e Traian Cionca, preparator fizic – Petru Czmor (fost câștigător al Cupei României la baschet masculin, cu BCM Elba Timişoara), iar team manager – Cătălin Stancu.