Concertul ”Poli 100”

Stadionul Știința a găzduit, duminică, 24 octombrie 2021 (în ultima zi înainte de intrarea în vigoare a noilor restricții în context pandemic, concertele și prezența spectatorilor la competițiile sportive urmând a fi interzise), un concert dedicat centenarului clubului de fotbal Politehnica Timișoara.

De la ora 19:21 (simbolizând anul de înființare a echipei alb-violete), concertul ”Poli 100”, al trupei Noi din Banat, alături de orchestra Filarmonicii Banatul, a strâns sute de fani viola care au creat o atmosferă excepțională, pigmentată inclusiv cu un show pirotehnic.

Dirijorul orchestrei a fost Cosmin Morariu (care a purtat un fular alb-violet!), iar piesele au fost orchestrate de Gabriel Almași.

Noi din Banat, trupă de rock, este singura trupă din România constituită în jurul unui club de fotbal și revine pe scenă după o pauză de câțiva ani. Noi din Banat este alcătuită din Ema Cernescu (voce), Dorin Drăguțoiu (chitară), Dan Șerban (chitară bass), Emi Matlak (chitară), Adrian Iacob ”Țavă” (tobe), Adrian Sînmărtinean (tobe) și Dani Iorga (tobe). Drăguțoiu este unul dintre vicepreședinții Druckeriei.

Evenimentul a fost organizat în cadrul programului Sport 21 – Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria și cu Universitatea Politehnica Timișoara.

De fapt, evenimentele de duminică au început încă de la ora 15, cu jocuri sportive, food truck-uri, precum şi o vizită a fotbaliştilor Politehnicii.

Intrarea a fost liberă, dar accesul a fost permis persoanelor care sunt vaccinate împotriva coronavirusului şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum și persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu coronavirus.

Proiectul cultural este cofinanțat de Consiliul Județean Timiș și este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Foto: Sport 21