CSU Poli, în turneul final B la baschet feminin

Echipa de baschet feminin CSU Politehnica Timișoara va participa în turneul final B, pentru locurile 9-16, în cadrul acestei ediții a Campionatului Național de junioare U18.

În faza a IV-a, fetele alb-violete s-au clasat pe locul 4, ultimul, în grupa A2, după două turnee disputate la Brașov și Târgu Secuiesc. S-a înregistrat o victorie și cinci înfrângeri: 50-47 și 44-53 cu LT Nagy Mozes Târgu Secuiesc, 45-59 și 44-46 cu ACS Dan Dacian București, 52-75 și 58-65 cu CSU Brașov.

Sistemul de desfășurare este unul mai complicat. În faza I, Poli s-a clasat pe locul 1 în grupa C, grupă din care au mai făcut parte CSM Târgu-Jiu, CSȘ Bega Timișoara și CSȘ Gloria Arad. În faza a II-a, Poli a terminat pe 2 în grupa a 3-a, de trei echipe, cu CSȘ CSM Târgoviște și CSȘ Sfântu Gheorghe. În faza a III-a, Poli a încheiat pe 3, ultima poziție, în grupa a IV-a, după CSȘ 4 Champions București și CSȘ Sibiu.

Președintele și antrenorul secției de baschet feminin de la CSU Poli este Dan Zenobiu Ionescu, fost emblematic baschetbalist al Timișoarei și actual director al Departamentului de Educație Fizică și Sport din cadrul UPT.