Poli, la un pas de Final Four la U15

Echipa de juniori U15 a Politehnicii Timișoara a ratat la limită calificarea între cele mai bune patru echipe din țară în Liga Elitelor rezervată acestei categorii.

În grupa semifinală, disputată la Arad, pe terenul Banatul (din cartierul Sânnicolau Mic), băieții pregătiţi de fostul internațional Paul Codrea au început cu o victorie la scor, 5-1 cu Gloria Tăuţii-Măgherăuş, reprezentanta unui orășel din județul Maramureș. Pentru timișoreni au marcat Bogdan Bratu (2 goluri), Andrei Mircea, Damian Bogdan și Titu Bojin. Duelul cu Atletico Arad, gazda grupei, a fost pierdut, 0-2. În ultimul meci al turneului, cu cu CS Universitatea Craiova, Poli avea nevoie de o victorie la două goluri diferenţă pentru a se califica. Echipa alb-violetă i-a pierdut pe Albert Păsule (portarul titular) şi Luca Ardel (unul dintre fundaşii centrali de bază), care au acuzat probleme medicale chiar la încălzirea dinaintea jocului. Alb-albaştrii au deschis scorul din penalty, în startul părţii secunde, în timp ce Poli a întors tabela pe final, prin reuşitele lui Bogdan Şteta şi Răzvan Goia. La 2-1, scor cu care se va termina meciul, elevii lui Codrea au fost aproape şi de golul calificării! Astfel, alb-violeții au terminat pe locul 3 în grupă.

Primele două clasate, echipele din Craiova și Arad, s-au calificat la turneul final naţional, alături de FCSB și Farul Constanța, din cealaltă grupă semifinală. Aceste echipe vor juca sub forma unui Final Four, semifinale și finale, în 24-25 mai.

Juniorul polist Patrick Paleacu a făcut parte din lotul echipei naționale U16 pentru Turneul celor 6 Națiuni, organizat în România. Din păcate, rezultatele au fost contradictorii: 1-2 cu Arabia Saudită, 0-3 cu Polonia, 9-1 cu Qatar, 3-2 cu Japonia.