Dumbrăvița, promovată în Liga a II-a!

CSC Dumbrăvița a reușit marea surpriză a barajului de promovare în Liga a II-a și a eliminat pe CSM Reșița, într-un veritabil derby al Banatului.

După 0-0 în prima manșă a turului al II-lea, reșițenii erau mari favoriți în returul disputat pe teren propriu. Însă timișenii au deschis scorul în min. 50, prin Andrei Olaru. Gazdele izbutesc egalarea abia în min. 86, prin Drăghiceanu. S-a intrat în prelungiri, unde nu s-a marcat niciun gol. S-a trecut la loviturile de departajare, iar Dumbrăvița s-a impus cu 4-2.

Pentru echipa de lângă Timișoara au evoluat și trei juniori împrumutați de la Politehnica. Fundaşul Moţiu a fost integralist, mijlocaşul Amariei a fost titular şi a fost înlocuit în min. 68, în timp ce mijlocaşul Gologan a intrat în min. 116 şi a reușit ultima transformare de la loviturile de departajare.

Au mai reușit promovarea, în urma acestui baraj, Oțelul Galați, Progresul Spartac București, CSM Slatina și Minaur Baia Mare.

Antrenorul lui CSM Reșița, Dan Alexa, a fost în sezonul trecut antrenor la Politehnica.

Conducătorul clubului din Dumbrăvița este Radu Suciu, portarul cu care Politehnica Timișoara a câștigat Cupa României în 1980.

CSC Dumbrăvița a terminat play-off-ul seriei a VIII-a din eșalonul al treilea pe locul 1. La barajul de promovare a mai eliminat, în turul I, pe CSM Deva (5-1 în deplasare, 1-3 acasă). Dumbrăvița promovează în premieră în liga secundă. Ultima echipă rurală din județul Timiș care a reușit acest lucru a fost Fortuna Covaci, în 2009, iar ultima timișeană promovată în D2 – Ripensia (2017).

Promovarea Dumbrăviței coincide cu retrogradarea Politehnicii Timișoara din eșalonul al doilea!

Comuna Dumbrăvița a reușit o performanță extraordinară, în acest sezon de primăvară, și la nivel juvenil. A câștigat ediția 2021/22 a Cupei Satelor, competiție națională rezervată juniorilor U13 din mediul rural!