Poliștii D. Radu și D. Andrei la CE U19!

În pofida retrogradării în Liga a III-a, Politehnica Timişoara are doi jucători selecţionaţi în lotul naţionalei României pentru turneul final al CE de juniori U19, care se va desfășura în Slovacia, între 18 iunie – 1 iulie.

Este vorba de D. Radu (nr. 16 pe tricou) și D. Andrei (nr. 21 pe tricou), participanți și la ultimele două stagii de pregătire ale acestei reprezentative, desfăşurate la Miercurea Ciuc și la Buftea. D. Andrei a evoluat și în preliminariile ediției.

La turneul final, România va fi în grupa A, alături de Italia (18 iunie, ora 21), Franţa (21 iunie, ora 21) şi Slovacia (24 iunie, ora 18:30). (Între paranteze, data și ora când România va întâlni echipele respective). Meciurile vor fi transmise de TVR.

Din lotul ”tricolorilor” face parte și portarul Alexandru Borbei, fost la Politehnica, acum la Lecce (Italia).

La turneul final participă doar opt echipe. Cealaltă grupă e formată din Anglia, Israel, Serbia şi Austria. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale. Primele cinci clasate în ierarhia finală a ediției obțin accesul la CM de tineret U20 din 2023.

Lotul României:

Portari: R. Popa (FC U Craiova), Borbei (Lecce), D. Lungu (Kuchl – Austria)

Fundași: Al. Pantea (FC Hermannstadt), S. Pîrvulescu (Petrolul), Dănuleasă, D. Sîrbu (Farul), Coubiș (Milan), D. Radu (Politehnica Timișoara), B. Gergely (FK Csikszereda Miercurea Ciuc)

Mijlocași: N. Popescu, Bodișteanu, Radaslavescu, R. Tănasă, Sali (Farul), Pandele (Metaloglobus București), R. Ilie (Rapid), D. Andrei (Politehnica Timișoara), Ciuciulete (FCSB)

Atacanți: Chirițoiu (Unirea Constanța), L. Andronache (Farul)

Antrenor: Adrian Văsâi

D. Lungu are statut de rezervă a lotului.

Ultima participare a României la turneul final al CE de juniori U19 a fost tocmai în 2011, dar atunci ”tricolorii” s-au calificat fără a disputa preliminarii, în calitate de țară gazdă a competiției.