Italieni în staff la Poli

Echipa de fotbal Politehnica Timișoara are, oficial, un nou preparator fizic și un nou antrenor cu portarii, ambii italieni.

Preparatorul fizic Simone Fornari s-a născut la 20 iulie 1976, la Novi Ligure (Italia). De-a lungul carierei, a fost preparator fizic la Genoa (juniori U18), Sorrento, Novese (toate din țara natală), ŢSKA Sofia (Bulgaria), Paniliakos (Grecia), Universitatea Cluj, CS Universitatea Craiova şi Al-Kharaitiyat SC (Qatar). A lucrat şi în cadrul Federaţiei Italiene de Fotbal şi, de asemenea, a activat ca preparator fizic în alte sporturi, inclusiv la cluburi de volei.

În ultimii ani, în rolul de preparator fizic la Poli au fost Remus Datcu, Adrian Rus, Iulian Ichim și Cătălin Stănilă. Unul dintre preparatorii fizici de la centrul juvenil al Politehnicii, Miodrag Todorov, este la naționala de seniori a României, iar Vlad Nicoară, fost preparator fizic la Academia Poli, îndeplinește acest rol la naționala de tineret și la UTA. În fotbalul românesc există, de mai mulți ani, tendința angajării unor preparatori fizici din Italia.

Antrenorul cu portarii Alessandro Ramella s-a născut la 12 august 1986, la Biella (Italia). A fost cinci ani responsabil de pregătirea portarilor în campurile lui Barcelona din Italia şi Elveţia. În ultima perioadă a lucrat la o şcoală de portari din Italia, antrenând în stagii portari de la cluburi precum Cagliari şi Perugia.