Start în Liga a II-a

Astăzi se va da startul Ligii a II-a de fotbal din România, eșalon în care se află și Politehnica Timișoara. Sistemul de disputare este același ca și în sezonul precedent.

În prima fază a competiţiei, sezonul regulat, cele 20 de echipe vor juca doar tur, cu un total de 19 etape.

A doua fază a competiţiei va consta într-un play-off şi un play-out. La play-off vor participa primele şase clasate, iar la play-out celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, cu câte şapte echipe fiecare. Play-off-ul se va disputa tur-retur, cu un total de 10 etape, iar play-out-ul, doar tur, cu un total de 7 etape. Împărţirea celor 14 echipe din play-out în cele două grupe se va face în conformitate cu o schemă prestabilită:

Grupa A: locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18, 19

Grupa B: locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17, 20

La finalul play-off-ului, locurile 1 și 2 vor promova direct în Liga I, în timp ce locurile 3 şi 4 vor juca baraj de promovare, în dublă manşă, cu locurile 7 şi 8 din play-out-ul Ligii I, după următoarea schemă:

3 D2 – 8 D1

4 D2 – 7 D1

Echipele gazdă din manşa tur a acestui baraj vor fi stabilite prin tragere la sorţi.

Din fiecare grupă a play-out-ului vor retrograda direct echipele clasate pe locurile 6 şi 7, în timp ce ocupantele locului 5 din fiecare grupă vor juca un baraj de menținere în dublă manşă. Echipa gazdă din manşa tur a barajului va fi echipa din grupa A.