Poli, la Reșița în Cupă. Un nou format în competiție

În sezonul actual al Cupei României, Politehnica Timișoara debutează în turul al 3-lea, în care va întâlni pe CSM Reșița. Meciul se va desfășura în deplasare, pe stadionul din Valea Domanului, miercuri, de la ora 15.  Partida se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasată în ediția trecută a campionatului național. În caz de scor egal după 90 de minute, se vor juca prelungiri, iar dacă egalitatea se va menține se va trece la loviturile de departajare.

Gruparea cărășeană se află în seria a VIII-a din Liga a III-a, alături de timișenele din Ghiroda, Dudeștii Vechi, Buziaș și Periam. CSM este pe locul 1 în clasament, cu victorii pe linie și golaveraj 8-1 în cele trei etape disputate.

Din acest sezon, Cupa României se numește Cupa României Betano și are un nou format, mult mai complicat, care include nouă faze.

Una dintre ele o va reprezenta faza grupelor, introdusă în premieră în competiție. La aceasta vor participa 24 de echipe, care vor fi împărțite în patru grupe de câte șase (câte două echipe din fiecare urnă valorică). Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Un sistem cu totul atipic, după care se va trece la modul clasic, cu sferturi, semifinale (care nu se vor mai în manșă dublă, ci în manșă unică) și finală.

Înainte de faza grupelor, primele faze vor fi fost faza regională (care a avut și ea inclusiv un sistem cu grupe; la aceasta au participat câștigătoarele fazei județene a Cupei României, din sezonul anterior), turul 1 (în care au intrat primele echipe din sistemul divizionar), turul al 2-lea, turul al 3-lea și play-off (în care vor intra și primele echipe din Liga I, astfel că acest tur devine echivalentul 16-imilor de finală de până în acest sezon, tur din care începe faza finală a competiției).

Singurele trofee cucerite de Politehnica Timișoara în cei 100 de ani de existență au fost chiar în Cupa României, în 1958 și 1980.