Romulus Petrescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 1)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Romulus Petrescu, extrema stângă de la debutul Politehnicii Timișoara în cupele europene, în 1978, după ce în acel an echipa terminase pe locul 3 în Divizia A. Ulterior a fost și membru în conducerea clubului. Este primul episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl Petrescu (n. 1948, în satul Suarăș, comuna Bobâlna, județul Cluj) își amintește despre prima sa legitimare ca fotbalist. În echipa comunei covăsnene Chichiș, unde a evoluat la juniori și seniori, în timpul în care a fost la școala profesională, la Brașov. Din 1965 trece la CFR Cluj (juniori, apoi seniori), iar din 1969, la Crișul Oradea, în primul eșalon, pe perioada stagiului militar. În același din urmă an revine la CFR Cluj, aflată acum în Divizia A.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 235 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!