Romulus Petrescu la ”Istoria fotbalului” (ep. 2)

Astăzi, la ”Istoria fotbalului”, invitat este Romulus Petrescu, extrema stângă de la debutul Politehnicii Timișoara în cupele europene, în 1978, după ce în acel an echipa terminase pe locul 3 în Divizia A. Ulterior a fost și membru în conducerea clubului. Este al doilea episod dintr-o serie mai lungă a acestei emisiuni.

În acest episod, dl Petrescu își amintește că al său coleg de cameră, atât la CFR Cluj, cât și la Poli, a fost Viorel Vișan! Despre celebrul Dinamo – CFR Cluj 4-0, prin care alb-roșiii au cucerit titlul național în fața Universității Craiova în 1973 (grație unui singur gol în plus la golaveraj!!), ne spune că nu a fost ”blat”, dar arbitrii i-au ”furat” pe clujeni ca-n codru. Din 1974 se transferă la Poli. Își amintește despre un amical extrem de important pentru alb-violeți, 0-4 cu Gornik Zabrze, în 1975, la Timișoara.

Emisiunea poate fi vizionată pe Teleuniversitatea, de la ora 18:13 (în reluare, mâine, de la ora 10:13, și duminică, de la ora 14:20), în rețelele de cablu Digi TV (de acum și în grila digitală, la poziția 235 în Timișoara), Vodafone TV și Orange TV, precum și live pe pagina de Facebook și canalul de YouTube al postului!