CSU Poli, locul 17 la ECCC Cross Country

Atletele de la CSU Politehnica Timișoara au participat, în 5 februarie, la Cupa Europei la cros (ECCC Cross Country).

Competiția este rezervată cluburilor și este una de mare tradiție, cu prima ediție desfășurată în 1962. Ediția 2023 a avut loc în Spania, la Oropesa del Mar. Pe lista de start au fost anunțați 399 de atleți (207 la masculin și 192 la feminin), reprezentanți ai 77 de cluburi din 22 de țări. România a fost prezentă cu patru echipe: AC Mica Romă Blaj (junioare), CSU Poli Timișoara (senioare), CS Știința Bacău (ștafetă mixtă, seniori), CSȘ Rădăuți (juniori) și CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc (ștafetă mixtă, juniori).

CSU Poli s-a clasat pe locul 17, din 23 de cluburi. Echipa alb-violetă a fost formată din Anita Zaro, Yasmina Tămășilă, Iulia Drăgoi și Georgiana Covercă. Pe locul 1 a terminat clubul spaniol Club Playas de Castellon.

În toamna anului trecut, la 29 octombrie, la Campionatul Național de cros, desfășurat la Botoșani, CSU Poli a obținut medalia de argint cu prima echipă (Iulia Drăgoi, Yasmina Tămășilă, Georgiana Covercă), iar cu a doua s-a clasat pe locul 4.

Atletele timișorene se pregătesc pe pista de atletism de la stadionul Știința. Antrenorul secției de profil de la CSU Politehnica este lect. univ. dr. Daniel Chirilă, cadru didactic la Departamentul de Educație Fizică și Sport al UPT. Directorul CSU Politehnica este Adrian Tal, care a fost, timp de mai mulți ani, director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Timiș.